Njoftim

12 korrik 2023

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës, në kuadër të procesit të avancimit të sistemeve të saja monitoruese Meteorologjike, këtyre ditëve ka lëshuar në funksion:
1. Stacioni Meteorologjik në Mitrovicë (510 m)
2. Stacion Automatik i Reshjeve në Drenas (580 m)
3. Stacion Automatik i Reshjeve në Viti (507 m)
4. Stacion Automatik i Reshjeve në Kuqishtë
Financimin është mundësuar nga UNDP Kosovo

Me këtë është arritur përmisimi i infrastrukturës monitoruese dhe paralajmëruese për parametrat meteorologjik (temperatura e ajërit, shtypja atmosferike, lagështia relativve, radiacioni, shpejtësia dhe drejtimi i erës si dhe reshjet atmosferike) 

Prapa