Njoftim

16 janar 2023

 

Duke filluar nga sot pasdite (e hënë, datë.16/01/2023) dhe gjatë ditës së nesërme dhe

pasnesërme (e martë e mërkure, datë.17-18/01/2023), pritet të ketë reshje me intensitet

mesatarë deri në të lartë, të cilat do të jenë më të përqëndruara në pjesën perendimore dhe

veriore të vendit, por gjatë ditës së nesërme ato do të përfshinë tërë vendin.

Në Dukagjin (Gjakovë, Junik, Deçan, Pejë, Istog, Prizren, Klinë, Zubin Potok etj), mund të

ketë vërshime të shpejta të lumenjëve, fillimisht atyre të vegjël me karakterë të rrëkeve të cilët

zbresin prej viseve më të larta malore, duke pasur potencial për shembje apo rrëshqitje të

dherave.

Në zonat urbane, në këto komuna, mund të shfaqen probleme me përmbytje të lokalizuara, në

varësi të gjendjes së sistemeve drenuese, mirëmbajtjës dhe pastrimit të shtetërve të lumenjëve

dhe kanalizimeve.

Kjo situat pritet të ndikoj në ngritjen e niveleve dhe prurjeve të lumenjve kryesorë, veçanërisht

të sistemit të lumit Drini i Bardhë, sidomos degët e tijë të djathta, Ibri etj.

Probabiliteti për të tejkaluar një prag 5-vjeçar të periudhës së kthimit: 55 %

Probabiliteti për të tejkaluar një prag 20-vjeçar të periudhës së kthimit: 6 %

Ky informacion, në varësi të situatës hidrologjike, do të përditësohet nga IHMK dhe do të

njoftoheni për çdo ndryshim në parashikimin e rrezikut të përmbytjeve.

Ky informacion do të përditësohet nga IHMK sipas nevojës. 

 

Ju lutemi ndiqni evolucionin e ngjarjes në:
Më shumë informacion rreth njoftimeve të përmbytjeve të shpejta:
Shkarko dokumentin e plotë në PDF:

Prapa