Njoftim

26 dhjetor 2021

Sipas llogaritjeve të IHMK, me datë 27 dhjetorë 2021, si rezultat i reshjeve të shiut me intenzitet më të lartë dhe shkrirjes së borës në zonat malore të pellgut Drini Bardhë si pasojë e ngritjeve të temperaturave gjatë ditëve të fundit, mund të priten vërshime të shpejta në disa zona të komunës së Gjakovës, Junikut dhe Deqanit, sidomos nga lumenjtë dhe prockat të cilat lëshohen nga zonat malore.

 

Në lumenjtë kryesorë të vendit, sipas rrjetit të stacioneve hidrometrike në Kosovë, nuk parashihet që të ketë ngritje të theksuara të niveleve dhe prurjeve të ujit, prandaj edhe nuk parashikohet që do të ketë rrezik nga përmbytjet lumore.

http://ihmk-rks.net/?page=1,4

 

Ky informacion do të përditësohet nga IHMK sipas, rrethanave dhe llogaritjeve hidrologjike dhe situatës së përgjithshme meteorologjike gjatë ditëve në vijim.

http://ihmk-rks.net/ 

Prapa