Njoftim me të dhënat më të fundit Hidrometeorologjike dhe këshillat dhe veprimet te cilat duhen të merren gjatë nje përmbytje

19 janar

Si pasojë e reshjeve të shiut të cilat janë duke vazhduar me intenzitet të lartë sidomos në disa pjesë të vendit, (pjesa perendimore, veroperendimore, veriore dhe qëndrore e Kosovës), disa lumenjë kanë dalur prej shtertërve të tyre dhe janë duke shkaktuar përmbytje. Zonat më të prekura, janë ato në perendim të vendit, sidomos disa vendbanime në komunat si: Pejë, Junik, Deçani, Klinë, Skenderaj, Mitrovicë, Yubin Potok, Leposaviç etj. Situata e tillë e krijuar ka shkaktuar vështirësi dhe probleme, si në rrëshqitje të dheut, mbyllje të kanalizimeve dhe vështirësi të qarkullimit, por edhe përmbytje të tokave bujqësore. Situata e vështërsuar hidrometeorologjike, pritet që të vazhdoj dhe gjatë orëve dhe ditëve në vijim. 

Shkarkoni njoftimin e plotë:

Njoftimi 19.01.2023 14:00:00

 

https://ihmk-rks.net/?page=1,42

https://ihmk-rks.net/?page=1,50 


Prapa